Elintarvikkeet
Ota yhteys ympäristöterveystarkastajaan, kun
- perustat uuden elintarvikehuoneiston
- suunnittelet elintarvikehuoneiston tilojen muuttamista tai korjausta
- lopetat elintarvikeyrityksen
- elintarvikehuoneiston toimija vaihtuu
- tarvitset neuvoa tai opastusta esim. omavalvontasuunnitelman teossa
- haluat valittaa elintarvikkeista tai elintarvikeyrityksestä
- epäilet saaneesi ruokamyrkytyksen
Elintarvikevalvonnan tehtävänä on valvoa ja edistää elintarvikkeiden turvallisuutta, asianmukaista laatua ja koostumusta sekä ehkäistä ja poistaa elintarvikkeista johtuvia terveyshaittoja. Elintarvikkeiden lisäksi valvotaan niiden valmistusta ja muuta käsittelyä, varastointia, kuljetusta, myyntiä, tarjoilua, muuta luovutusta sekä markkinointia. Valvontakohteita ovat alkutuotanto, elintarvikkeiden tuotantolaitokset, tukut, varastot, kuljetusautot, myymälät, kioskit, keittiöt tarjoilutiloineen sekä liikuteltavat myynti- ja tarjoilupaikat jne.
Elintarvikevalvonnan sisältöä ja toteutusta on käsitelty ympäristöterveyspalveluiden valvontasuunnitelmassa. Elintarvikehuoneistojen säännöllisen valvonnan tarkastusten tulokset julkaistaan hymynaamoin Oivahymy internetsivuilla ja elintarvikehuoneistossa. Lisätietoa Oiva-raporttien esillepanosta löytyy tästä linkistä.
Yhteystiedot
Eläimistä saatavia elintarvikkeita tuottavat laitokset: