Siilinjärvi » Ympäristöterveyspalvelut

Ympäristöterveyspalvelut

Ympäristöterveydenhuollon tehtävänä on varmistaa elinympäristön terveellisyys ja turvallisuus. Ympäristöterveydenhuollon tehtäviin kuuluvat

  • elintarvikevalvonta
  • terveydensuojeluvalvonta (sis. mm. talousveden ja uimavesien sekä terveydellisten olosuhteiden valvonnan erilaisissa kohteissa, mm. päiväkodit, koulut ja vanhainkodit, ja asunnontarkastukset terveyshaittaepäilyissä)
  • tupakointikieltojen ja -rajoitusten sekä tupakan ja nikotiininesteiden myynnin valvonta
  • nikotiinivalmisteiden myynnin valvonta 
  • eläinlääkintähuolto eri osa-alueineen.

Lisäksi ympäristöterveyspalvelut järjestää löytöeläinten hoidon yhteistoiminta-alueella ja Nilsiässä.

Ympäristöterveydenhuollon valvontatehtäviä ovat mm. toiminnanharjoittajien ja kuluttajien neuvonta ja ohjaus, tarkastustoiminta sekä erityistilanteisiin varautuminen.

Kaavin, Lapinlahden, Rautavaaran, Siilinjärven ja Tuusniemen kunnat muodostavat ympäristöterveydenhuollon yhteistoiminta-alueen, jonka vastuukuntana toimii Siilinjärven kunta. Yhteistoiminta-alue on muodostettu 1.1.2011 alkaen. Tehtävien järjestämisestä vastaa ympäristöterveyslautakunta. Sopimuskuntien terveystarkastajat ja eläinlääkärit ovat Siilinjärven kunnan palveluksessa.

Kuntaliitosten myötä yhteistoiminta-alueesta ovat irtisanoutuneet Nilsiän kaupunki (1.1.2013 alkaen), Maaningan kunta (1.1.2015 alkaen) ja Juankosken kaupunki (1.1.2017 alkaen). Nilsiän, Maaningan ja Juankosken alueiden terveystarkastajien tehtävät järjestää Kuopion kaupunki. Siilinjärven ympäristöterveyspalvelut hoitaa osan Kuopion kaupungin eläinlääkintähuollosta.  

Tästä näet yhteistoiminta-alueen terveystarkastajien ja eläinlääkäreiden toimipisteet.

Tiedotteet

Yhteystiedot

Ympäristöterveysjohtaja
Emilia Savolainen
puh. 044 740 1435

Vastaava eläinlääkäri
Kaisa Hartikainen
puh. 044 740 1423


Toimistosihteerit:
Katja Närhi
puh. 044 740 1425
Eija Potasev
puh. 044 740 1439

Sähköposti:
etunimi.sukunimi@siilinjarvi.fi
ymparistoterveys@siilinjarvi.fi
elainlaakari@siilinjarvi.fi