Siilinjärvi » Matkailu » Liikenneyhteydet » Linja-auto » Palveluliikenne

Palveluliikenne

Palveluliikenne PALI on kaikille avointa joukkoliikennettä, joka tarvittaessa noutaa asiakkaan kotiovelta. Liikenteessä on erityisesti huomioitu iäkkäämpien matkustajien sekä liikuntaesteisten tarpeet, kuten esim. pyörätuolia käyttävät.

Siilinjärvellä palveluliikenne hoidetaan kahdella pienoisbussilla. Autot liikennöivät maanantaista perjantaihin. Liikenne kattaa koko kunnan alueen siten, että kaikilta kunnan osa-alueilta on mahdollista päästä vähintään kaksi kertaa viikossa asioimaan kuntakeskuksessa.  

Palveluliikenteen vuoroille ei ole vahvistettu kiinteää reittiä, vaan ainoastaan ajoalueet, joilla autot liikennöivät aikataulujensa mukaisesti.

Koska autoilla ei ole kiinteää reittiä, tulee matka tilata aina etukäteen. Tilaus soitetaan Matkojenyhdistelykeskukseen, puh. (017) 183 183. Puhelu maksaa paikallispuhelumaksun. Tilaus on tehtävä viimeistään tuntia ennen vuoron alkua, mielellään kuitenkin jo aikaisemmin vaikka edellisenä päivänä. Matkojenyhdistelykeskus on avoinna arkisin kello 7.00–17.00.

Palveluliikenteessä on käytössä Waltti-järjestelmän mukainen B-vyöhykkeen kertamaksu koko kunnan alueella seuraavin poikkeuksin:

  • Apuvälineistä (rollaattori, pyörätuoli yms.) ei peritä lisämaksua.
  • Mikäli pyörätuolia käyttävä tai näkövammainen tarvitsee saattajaa, ei saattajasta peritä eri maksua.
  • Alle 4-vuotias lapsi vaunuissa tai rattaissa sekä saattaja matkustavat korvauksetta.
  • Sotaveteraanit kulkevat maksutta. Sotaveteraanien tulee esittää matkustettaessa rintamamiestunnus.


Waltti-kortille ladattavat B-vyöhykkeen lipputuotteet käyvät maksuvälineenä palveluliikenteessä. 

Yhteystiedot

Joukkoliikenteen yhdyshenkilö

Sivistyspalveluiden talouspäällikkö
Pekka Kauhanen
puh. 044 740 1302
pekka.kauhanen(a)siilinjarvi.fi