Siilinjärvi » Yrittäminen » Kehittämishankkeet

Kehittämishankkeet

Siilinjärven kunta on vuosittain mukana noin 20 seudullisissa EU-ohjelmaan kuuluvassa hankkeessa. Kunta on varannut EU-hankkeisiin vuosittain yhteensä n. 120.000 €.

EU-hankkeiden lisäksi kunnalla on omia hankkeita, joista suurimmat ovat Rissalan yrityskylän ja muiden yritysalueiden rakentamis-hankkeet. Rissalan Yrityskylän rakentamisen rahoittajana on ollut kunnan lisäksi  Pohjois-Savon TE-keskuksen työvoimaosasto. Ensi vaiheessa hanke käsittää Joensuuntien eteläpuolella n. 36 ha:n suuruisen alueen.  Koko suunnittelualue Toivalan - lentokentän välimaastossa on yhteensä 60 ha, jonne voidaan rakentaa yritystiloja yhteensä n. 120 000 k-m2. Työpaikkoja alueelle syntyy n. 1500.    Ensimmäinen valmistunut hanke on Kiinteistö Oy Lentokapteeni, jonne sijoittuvat mm. Savon Voima Oyj , Voimatel Oy ja Juhlapalvelu Remar Oy. Hanke sisältää n. 5200 m2:n toimistorakennuksen ravintolapalveluineen.  Julkinen työmatkaliikenne välillä Kuopio - lentoasema ja Siilinjärvi -lentoasema käynnistyi vuoden 2011 alusta.  Alueella on käynnissä SP stainless Oy:n ja Wihuri Oy:n rakennushankkeet.  Yrityskylän laajennus on parhaillaan kaavoitettavana, ja ensimmäisiä tontteja päästään jakamaan keväällä 2015. 

Keskustaan valmistui uusi n. 5000 m2:n suuruinen S-market ja yli 400 auton paikoitushalli. Nilsiäntien varteen avattiin runsaan 4000 m2:n suuruinen Halpa-Halli Oy:n myymälä. Lisäksi keskustaan on rakenteilla mielenterveyspalveluille uusi palvelurakennus.

Nilsiäntien varteen Jukolan teollisuusalueelle käynnistyi tonttien esirakennushanke, jossa tonttien kantavuutta parannetaan jätebetonilla.  Samalle alueelle on rakenteilla Simetek Oy:n tehtaan laajennus, ja Kone-Neliö Oy:n ja LVI-Palvelut ViVan hallit.

Laitilantien varrelle on valmistunut Vaalijalan uusi kehitysvammaisten hoitokoti, ja Harjamäen alueelle valmistui vuoden 2014 kesällä uusi Hamulan koulu.

Rakentamisvalmiita vapaita yritystontteja on Rissalan yrityskylässä, Jukolassa, Kasurilassa ja Radantauksella.

Kunnan kehittämishankkeet (pdf, 20 kb)