Siilinjärvi » Asuminen ja rakentaminen » Pelastuspalvelut ja turvallisuus

Pelastuspalvelut ja turvallisuus

Pelastuspalveluista


Pelastustoimen alueeseen kuuluu Pohjois-Savon seutukunnat, joita ovat Ylä-Savon, Koillis-Savon, Kuopion, Sisä-Savon ja Varkauden seutukunta. Pelastuslaitoksen tehtävänä on vastata toimialueellaan pelastuslaissa ja sitä koskevassa asetuksessa alueelliselle pelastustoimelle määrätyistä tehtävistä.

Pohjois-Savon pelastuslaitosTurvallisuusohjeita

Sisäasiainministeriön ja SPEKin ylläpitämä Kodin turvaopas -verkkopalvelu keskittyy arkielämän onnettomuuksien ja varsinkin koti- ja vapaa-ajan tapaturmien ennaltaehkäisyyn.Tiedotuksesta häiriö- ja poikkeustilanteissa


Häiriö- ja poikkeustilanteissa Siilinjärven kunta tiedottaa pääasiassa kunnan verkkosivujen Ajankohtaista-osiossa. Tarpeen vaatiessa otetaan käyttöön erilliset kriisiviestintäsivut, joilla ei ole muuta tietoa ja jotta verkkosivut kestävät runsaan kävijämäärän. Laajojen tai pitkäaikaisten sähkökatkojen aikana tiedottamista hoidetaan myös radion avulla ja paperitiedottein.


Kattavissa poikkeustilanteissa ajankohtaisinta tietoa tilanteessa saa Pohjois-Savon pelastuslaitoksen verkkosivuilta ja vaaratiedotteista. Vaaratiedotteet välitetään kaikilla Ylen radio- ja tv-kanavilla, sekä pitkäaikaisen toimiluvan saaneilla kaupallisilla radiokanavilla. Televisiossa vaaratiedote näkyy A- ja B-kanavanipun vapaasti katsottavilla kanavilla, joilla on riittävän laaja katsojaosuus. Lisäksi Yle voi oman harkintansa mukaan julkaista vaaratiedotteen Teksti-TV:ssä ja verkkosivuillaan.
kmp/tk

Yhteystietoja

Yleinen hätänumero 112


Pohjois-Savon pelastuslaitoksen
Siilinjärven paloasema
Puh. +358 17 188 328


Itä-Suomen poliisilaitos
Puh. +358 71 875 0311


Myrkytystietokeskus
puh. +358 9 471 977 (suora)
puh. +358 9 4711 (vaihde)