Siilinjärvi » Ympäristötyöstä kiinnostuneita kyliä haetaan

29.10.2015 | Ympäristötyöstä kiinnostuneita kyliä haetaan

Hyvät maaseudun toimijat ja maaseudun kehittämisestä kiinnostuneet,

Alla teille tiedoksi ja aktivoitumista varten; Maaseudun sivistysliitto hakee kyliä mukaan ympäristön suunnitteluun ja kohentamiseen liittyvään hankkeeseen. Ilmoittautumisia toivotaan 6.11.2015 mennessä.

Kylät mukaan ympäristötyöhön

Kaipaako kyläranta kohentamista? Voisiko osan kylätalon sähköstä tuottaa aurinkoenergialla? Pyöriikö mielessä ajatus omasta kierrätystapahtumasta? Onko teillä joku muu ympäristön parantamiseen liittyvä idea? Maaseudun Sivistysliitto valmistelee parhaillaan Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:n toimialueelle (Juankoski, Kaavi, Kuopio, Rautavaara, Siilinjärvi ja Tuusniemi) kylien ympäristö- ja biotaloussuunnitteluun keskittyvää hanketta.

Kiinnostuneiden kylien haku on käynnissä!

Hankkeeseen valitaan mukaan noin kymmenen kiinnostunutta kylää eri puolilta Kalakukkoaluetta. Mukaan valittavien kylien kanssa toteutetaan kylän ympäristö- ja biotalousprosessi. Prosessin aikana järjestetään kyläläisille 6 ? 8 yhteistä tapaamista, joissa kartoitetaan kylän ympäristö- ja energia-asioiden nykytila, tutustutaan kylän tärkeisiin luonto- ja ympäristökohteisiin ja valmistellaan konkreettisia ympäristötekoja oman kotikylän kohentamiseksi. Toimenpiteiden avulla voidaan esimerkiksi kehittää kylän jätehuoltoa ja kierrätystä, järjestää ympäristöaiheinen tapahtuma, suunnitella kylän energiaratkaisuja, perustaa kylän yhteinen hyötykasvimaa tai lähiruokapiiri, talkoilla maiseman kunnostamiseksi, tehdä kylän oma ympäristötaideteos, tms. Oleellista on yhteinen tekeminen ympäristön hyväksi.

Haluaisiko teidän kylänne olla mukana ympäristöasioiden kehittämisessä?

Mukaan voi ilmoittautua alla olevien yhteystietojen kautta joko soittamalla tai sähköpostilla.

Kerro miltä kylältä olet ja miksi juuri teidän kylänne olisi kiinnostunut lähtemään mukaan ympäristö- ja biotalousprosessin toteuttamiseen. Kerro myös, jos kylällänne on jo aiemmin tehty ympäristöön liittyviä toimenpiteitä. Ilmoittautumisia toivotaan 6.11.2015 mennessä.

Hankkeeseen osallistuminen on kylille ilmaista. Yhteystiedoissa mainituilta henkilöiltä voi kysellä myös lisätietoja hankkeesta.

Maaseudun SivistysliittoMaaseudun Sivistysliitto
Timo Reko timo.reko@msl.fi, puh. 050 322 6798
Reeta Rönkkö reeta.ronkko@msl.fi
, puh. 050 326 7889
                                                       
Julkaisija: Sanna Happonen
sanna.happonen@kalakukkory.fi