Siilinjärvi » Osuuskauppa PeeÄssä suunnittelee uuden S-marketin rakentamista Vuorelaan

10.10.2012 | Osuuskauppa PeeÄssä suunnittelee uuden S-marketin rakentamista Vuorelaan

Osuuskauppa PeeÄssä suunnittelee uuden S-marketin rakentamista Vuorelaan. Huolellisten selvitysten jälkeen PeeÄssässä on päädytty siihen, että toiminnan jatkuvuuden ja palvelujen kehittämisen kannalta paras ratkaisu on vanhan Salen korvaaminen uudella kiinteistöllä. PeeÄssä on käynnistänyt S-marketin rakentamista koskevan asemakaavamuutosprosessin yhteistyössä Siilinjärven kunnan kanssa tänä kesänä.

Etelä-Siilinjärven palvelutarjonta monipuolistuu

Vuorela on maakuntakaavassa merkitty keskustatoimintojen alakeskukseksi. Vireillä olevan yleiskaavan tavoitteena on turvata Etelä-Siilinjärven kasvaminen sekä asuin- että työpaikka-alueena. Käynnistettävä asemakaavahanke mahdollistaa Etelä-Siilinjärven palvelujen monipuolistamisen kaupan- ja palveluasumisen tarjonnassa.

Siilinjärven kunta jatkaa johdonmukaisesti omaksumaansa linjaa kaupan sijoittelussa. Suunniteltu uusi liikerakentaminen sijoittuu Vuorelan keskustaan, Simpantien ja Vuorelantien kulmaukseen, liikenteellisesti hyvin saavutettavalle paikalle.

Uuden S-marketin kokonaispinta-alaksi taustatiloineen on arvioitu tulevan 1500 m2. Pysäköintipaikkoja tulee kokonaisuudessaan 120. Nykyiselle, vähällä käytöllä olevalle puistoalueelle esitetään myös polttoaineen jakeluaseman rakentamista.

Kaavoitettavalle alueelle sijoitetaan kaupan rakentamisen lisäksi palvelutaloasumista. Lähelle palveluja, hyvin saavutettavalle paikalle suunnitellaan noin 2000 kerrosneliömetrin varaus palvelutalolle, jonka asukasluvuksi arvioidaan 50 asukasta. Palvelutalon rakentaminen tapahtuu myöhemmin palvelun tarpeiden mukaan.

Alueen alustava luonnossuunnitelma on valmistunut ja asemakaavatyö on käynnistymässä. Asia on marraskuussa kunnanhallituksen esityslistalla. Kaupan rakentaminen voisi parhaimmillaan käynnistyä jo vuoden 2013 kesällä.

Havainnekuva

Lisätiedot:
- PeeÄssä, toimialajohtaja Juha Riikola, puh. 010 7627702
- Siilinjärven kunta, kunnanjohtaja Vesa Lötjönen, puh. 044 7401101 ja kaavoituspäällikkö Timo Nenonen, puh. 044 7401410kmp/tk